Dr. Google: Η νέα υπηρεσία με δωρεάν και τεκμηριωμένες ιατρικές συμβουλές

Μια νέα υπηρεσία από τη Google, έρχεται να δώσει τεκμηριωμένες ιατρικές συμβουλές σε όσους χρήστες αναζητούν θέματα σχετικά με την υγεία. Ο Dr. Google είναι διαθέσιμος προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, σύντομα όμως θα καλύψει κι άλλες χώρες.

Η νέα υπηρεσία που θα παρέχει συμβουλές υγείας θα είναι διαθέσιμη μέσω του Knowledge Graph της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Η νέα υπηρεσία, δημιουργήθηκε με τη συνεργασία μιας ομάδας γιατρών της γνωστής αμερικανικής κλινικής Mayo Clinic, οι οποίοι συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν πληροφορίες για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες διαφόρων συχνών παθήσεων.

Έρχεται έτσι, να περιορίσει τις αναξιόπιστες και αμφιλεγόμενες πληροφορίες που υπάρχουν παντού στο Διαδίκτυο και που συχνά σπέρνουν την παραπληροφόρηση και το φόβο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Dr. Google θα εμφανίζει εγκεκριμένες πληροφορίες για συχνές παθήσεις και ασθένειες, όπως η συχνότητα εμφάνισης, τα συμπτώματα, ενώ θα έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα προτείνοντας εξειδικευμένες θεραπείες, συμβουλές για αντιμετώπιση και ειδικούς θεραπευτές.

Οι ιατρικές συμβουλές είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, αναμένονται, όμως, σε περισσότερες χώρες και γλώσσες, και με πληροφορίες για περισσότερες ασθένειες.

Τα στελέχη της Google, πάντως, επιμένουν πως σε καμία περίπτωση η υπηρεσία αυτή, δε μπορεί να υποκαταστήσει την βοήθεια από τον προσωπικό μας γιατρό, καθώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ιατρικό ιστορικό αλλά και δεδομένου ότι κάθε ασθένεια έχει τις εξαιρέσεις της.

 


Μοιράσου το άρθρο: