Έρχεται το τέλος του Internet Explorer

Αν είστε από αυτούς που έχουν... αγανακτήσει με τον Internet Explorer τα τελευταία χρόνια, εγκαταλείποντάς τον για κάποιον πιο λειτουργικό browser, μάλλον θα χαρείτε όταν μάθετε πως το τέλος του ιστορικού φυλλομετρητή της Microsoft κατά τα φαινόμενα είναι κοντά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zdnet.com, που επικαλείται πληροφορίες από στελέχη της Microsoft, τα Windows 10, που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2015, θα έχουν ενσωματωμένο τόσο τον Explorer, όσο και έναν νέο browser, με προσωρινή κωδική ονομασία Spartan (Σπαρτιάτης), του οποίου η λειτουργία θα προσομοιάζει περισσότερο στον Chrome και τον Firefox.

Ωστόσο, η έκδοση 11 του Internet Explorer θα είναι μάλλον και η τελευταία. Ο νέος browser αναμένεται να είναι πιο ελαφρύς και ταχύτερος από τον Explorer, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για κινητά τηλέφωνα. Ο λόγος που ο Explorer θα συνεχίσει να υπάρχει, έστω και σε δεύτερο πλάνο, είναι ότι οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες τείνουν να καθυστερούν στην ενσωμάτωση νέων εκδόσεων – χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και σήμερα, ο Internet Explorer 8, που κυκλοφόρησε το 2009, είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλές επιχειρήσεις. Η κατάργηση του Explorer θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε αυτές τις περιπτώσεις, κι έτσι φαίνεται πως η Microsoft επιλέγει να προχωρήσει σταδιακά στη νέα εποχή...

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι πιθανό τα πρώτα αποκαλυπτήρια του διαδόχου του Explorer να γίνουν στις 21 Ιανουαρίου, όταν η Microsoft θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα Windows 10. Αναμένουμε..

 

news.gr


Μοιράσου το άρθρο: