gmail inbox

Inbox: Η Google επαναπροσεγγίζει το email

Μία νέα εφαρμογή, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο προσέγγισης του – ξεπερασμένου, σύμφωνα με κάποιους- email παρουσίασε η Google. Το όνομα αυτής Inbox, και, όπως σημειώνεται σε δημοσίευση στο επίσημο blog της εταιρείας, πίσω από αυτήν βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το Gmail, «αλλά δεν είναι το Gmail: είναι ένα τελείως διαφορετικό είδος inbox, σχεδιασμένο να επικεντρώνεται σε αυτά που έχουν στα αλήθεια σημασία».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η εξέλιξη του email έφερε νέες προκλήσεις, καθώς πλέον ο όγκος των email που λαμβάνει κανείς είναι μεγαλύτερος από ποτέ άλλοτε και σημαντικές πληροφορίες είναι «θαμμένες» μεταξύ των μηνυμάτων, με αποτέλεσμα «πολλά σημαντικά πράγματα να ξεγλιστρούν- ειδικά όταν δουλεύουμε στα τηλέφωνά μας. Για πολλούς από εμάς, η ενασχόληση με τα email έχει γίνει καθημερινή αγγαρεία, που μας αποσπά από αυτά που πρέπει να κάνουμε στα αλήθεια, αντί να μας βοηθά να τα κάνουμε».

Μεταξύ των βασικών  χαρακτηριστικών του Inbox είναι τα Bundles, για αυτοματοποιημένη οργάνωση. Το Inbox επεκτείνει τη χρήση των κατηγοριών που είχαν εμφανιστεί πέρυσι στο Gmail, διευκολύνοντας την ταυτόχρονη διαχείριση παρομοίων τύπων email: «για παράδειγμα, όλες οι αποδείξεις αγοράς ή οι ενημερώσεις από τράπεζες ομαδοποιούνται, ώστε να μπορείτε να τις δείτε γρήγορα και να τις απομακρύνετε» σημειώνεται. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα «εκπαίδευσης» του Inbox έτσι ώστε να προσαρμόζεται στον τρόπο δουλειάς του χρήστη, επιλέγοντας τα email που θέλει να βλέπει ομαδοποιημένα. 

Δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι τα Highlights, με το Inbox να επισημαίνει τις πληροφορίες- «κλειδιά» από σημαντικά μηνύματα και να τις συνοδεύει με σχετικές πληροφορίες από το Web που δεν βρίσκονταν στο αρχικό email. «Τα Highlights και τα Bundles δουλεύουν μαζί για να σας δώσουν ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζεστε με μία ματιά» υποστηρίζει η εταιρεία.

Ακολουθούν τα Reminders, Assists και Snooze, με στόχο να δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να θέτει ο ίδιος τις προτεραιότητές του και να επικεντρώνεται σε αυτές, βάζοντας τις δικές του υπενθυμίσεις. «Ανεξαρτήτως του τι πρέπει να θυμάστε, το Inbox εξελίσσεται σε ένα μέρος συγκέντρωσης, για να παρακολουθείτε τα πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε» σημειώνεται στο blogpost. Παράλληλα, το Assists βοηθά στην ολοκλήρωση αυτών των εργασιών παρέχοντας χρήσιμες σχετικές πληροφορίες (για παράδειγμα, εάν ένα Reminder αφορά σε επικοινωνία με ένα κατάστημα, το Assists παραθέτει το τηλέφωνό του και ενημερώνει για το αν είναι ανοιχτό ή κλειστό). Το Assists λειτουργεί και για τα email. Όσον αφορά στο Snooze, επειδή «δεν χρειάζεται όλα να γίνουν αμέσως τώρα», η λειτουργία αυτή επιτρέπει στον χρήστη να «αναστείλει» emails και υπενθυμίσεις, κάνοντάς τα να «επιστρέψουν» αργότερα, κάποια άλλη στιγμή ή όταν βρίσκεται σε κάποιο άλλο μέρος, όπως το σπίτι ή το γραφείο.

H Google αποστέλλει τον πρώτο γύρο προσκλήσεων για δοκιμή του Inbox, με τους χρήστες να μπορούν να προσκαλέσουν φίλους τους. Εάν κάποιοι επιθυμούν άμεσα να δουν τη νέα εφαρμογή, μπορούν να στείλουν mail στην εταιρεία στο [email protected] για να λάβουν πρόσκληση το συντομότερο δυνατόν.

«Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Inbox, θα δείτε γρήγορα ότι δεν είναι η ίδια αίσθηση με το Gmail, - και αυτό είναι το ζήτημα. Το Gmail είναι ακόμα εκεί για εσάς, αλλά το Inbox είναι κάτι καινούριο. Είναι ένας νέος τρόπος να επιστρέψετε σε αυτά που έχουν σημασία, και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας» καταλήγει το blogpost.

Ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα πρόσκλησης εδώ (Inbox by Gmail - the inbox that works for you)

naftemporiki.gr


Μοιράσου το άρθρο: