To Skype προσφέρει απευθείας μετάφραση στις συνομιλίες

Όταν η Microsoft εξαγόρασε το Skype, πρωταρχικός της στόχος, εκτός από την αναβάθμιση της υπηρεσίας, ήταν να καταφέρει “on-the-fly” μετάφραση μεταξύ των συνομιλητών. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της Cortana, το Skype προσφέρει πλέον άμεση μετάφραση στη στιγμή.

Το όλο εγχείρημα ονομάζεται Skype Translator και προς το παρόν διατίθεται φωνητικά για Αγγλικά και Ισπανικά. Έτσι οι συνομιλητές μπορούν να επικοινωνούν ο καθένας στη μητρική του γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν καμία άλλη ξένη γλώσσα. Ακούγεται απίστευτο, όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου μια συσκευή τοποθετημένη στις φωνητικές χορδές μετέφραζε την ομιλία απευθείας σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης από την Microsoft για να το επιτύχει, ενώ στο προσεχές μέλλον θα γίνουν διαθέσιμες περισσότερες γλώσσες.

Η Microsoft προμοτάρει το Skype Translator δίνοντας έμφαση στη βοήθεια που προσφέρει στα σχολεία και την επικοινωνία μαθητών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο βίντεο παρουσιάζεται μία τάξη από ένα σχολείο των Η.Π.Α και μία από ένα του Μεξικού, με τα παιδιά να παρακολουθούν γεμάτα ενθουσιασμό αλλά και αμηχανία την νέα εποχή στην επικοινωνία:

Το Skype Translator Preview λειτουργεί σε Windows 8.1 ή δοκιμαστικές εκδόσεις Windows 10.

πηγή: techingreek.com/


Μοιράσου το άρθρο: